keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pentu tuli taloon

Olen tässä puolentoista kuukauden ajan seuraillut tilannetta ja miettinyt, mitä kirjoittaisin blogiin. Meille tosiaan kotiutui 5.6. pikkuinen (ei se ehkä ollut niin pikkuinen kuin mitä oletin ja muistelin) labbispentu nimeltään Ipohin Zeta Orionis, kutsumanimeltään Zeta. Zeta on samalta kasvattajalta kuin Saaga (Ipohin kennel). Emme halunneet vaihtaa kasvattajaa, koska Tuula ja Kateriina ovat olleet vertaansa vailla Saagan kanssa kuljetulla matkalla, kun meille on tullut milloin mitäkin ongelmia tai kysymyksiä. Lisäksi he ovat myös aidosti kiinnostuneita kasvattiensa kuulumisista myös sen jälkeen, kun pennut ovat lähteneet "maailmalle". 

Ensimmäiset päivät, ja oikeastaan viikotkin, menivät tutustuessa pentuun ja sen tapoihin. Myös Saagalla oli asiassa hieman sulattelemista. Ensi kerran Zetan nähdessään Saaga vältteli sitä ja oli kuin ei huomaisi. Varovasti haistellen alkoi tutustuminen ja kotona Saaga jo uskaltautui leikkimään pennun kanssa. Tosin kyllä Saagasta oli jonkin aikaa havaittavissa "Milloin me palautamme tuon pennun?" -fiilis, mutta nyt koirat ovat jo oikein hyviä ystäviä.





Zeta on ollut alusta saakka leikkisä ja iloinen pentu, niinkuin pennun kuuluukin olla. Se oppii erittäin nopeasti ja on myös innokas oppimaan uutta. Rohkeutta ja itseluottamusta Zetalla on vähän liikaakin välillä, mutta toivon että osaisimme käyttää niitä ominaisuuksia hyödyksi koulutusvaiheessa. Jos Zetaa pitäisi kuvailla lyhyesti, sanoisin että se on aika tiukka täti. Kovasti yrittää komentaa Saagaa ja muitakin vanhempia koiria haukkumalla ja murisemalla (Saaga ei tehnyt tällaista ikinä). Saaga on jo onneksi pikkuhiljaa alkanut sanomaan pennulle kovemmin takaisin, mutta edelleen antaa pennun muun muassa mennä Saagan ruokakupille, ellei kukaan ihminen mene väliin. 

Olemme aloittaneet pennun kanssa totuttelemisen erilaisiin paikkoihin ja pintoihin, erilaisiin metsätyyppeihin, autossa matkustamiseen, mökkeilyyn jne. Autossa matkustamisessa Zetalla ei ole ollut ongelmia, mitä nyt välillä haluaisi tulla koiraverkon läpi kontista takapenkille. Mutta pääsääntöisesti matkustaa hyvin. Mökillä luonnollisestikin viihtyy myös. Mikäpäs siellä on kahlaillessa vedessä ja juoksennellessa Saagan kanssa ympäri pihaa. Veteen pentu on alusta asti uskaltautunut, mutta uida hän ei vielä halua. EDIT: Tämän tekstin kirjoittamisen aloittamisen jälkeen, parin päivän päästä, Zeta ui ensimmäistä kertaa oikeasti! Siis niin syvällä, etteivät jalat yltäneet enää pohjaan. 







Mökillä tulee uni kyllä hyvin.
Ensimmäisillä rokotuksilla ollaan käyty ja se reissu meni oikein hyvin. Ihan kaikki ei kuitenkaan ole ollut ruusuilla tanssimista. Täytyy myöntää, että aika on kullannut muistot pentuajan suhteen. Saagan pentuajasta ei mieleeni ole jäänyt muuta negatiivista kuin seinien syönti (meillä oli seinissä kolme etuhampailla jyrsittyä kunnon monttua). En muistanut, että sitä lattioiden luuttuamista, yöllä heräämistä ja ulkoiluttamista on niin paljon. Kun pentua ei vielä ollut, Saagan kanssa arki oli oikein kaavoihin kangistunutta mutta niin helppoa! Saagalla oli tietty (ja vieläpä pirun tarkka) rytmi elämässä. Pennulla ei ole mitään rytmiä, eikä Saagallakaan enää.

Lisäksi tällä hetkellä minua huolettaa Zetalla oleva paksusuolen tulehdus. On kulma pennulla melko yleinen vaiva ja olen saanut hoito-ohjeet (ruokavalion tilapäinen muutos) tätä varten. Tästä huolimatta sitä koko ajan huolehtii pennun voinnista. Zeta on kuitenkin onneksi ollut pirteä ja reipas oma itsensä, eikä sillä pitäisi olla mitään hätää. 


Vaikka välillä näiden riiviöiden kanssa on vähän rankkaakin, on niistä silti enemmän iloa kuin harmia. Etenkin Saagan puolesta olen tyytyväinen, kun sillä on nyt kaveri. Aina sanotaan, että siinä se kaksi koiraa menee missä yksikin. Se pitää kyllä paikkaansa.

Mukavaa kesää kaikille!

- Leena

ps. Saagan mejäilyn osalta sen verran, että osallistuimme heinäkuun alussa jälleen Uimaharjun koiraklubin järjestämään mejäkokeeseen. Sää oli todella helteinen, mutta siitä huolimatta Saaga jäljesti upeasti tuloksen VOI1 43p! 


Kaverukset. <3
Kynsienleikkuuta.
Tassuttimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti