keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Näyttelemistä

Pitkästä aikaa olin Saagan kanssa näyttelyissä. Helsingin messarissa oli viikonloppuna kv-näyttelyt. Perjantaina lähettiin matkaan kohti Helsinkiä. Oltiin puoliltaöin perillä ja lauantaina olikin Saagan kehä klo 11 jälkeen (oishan se ollut myös sunnuntaina, mutta ilmotin sen vain yhdelle päivälle).
Junaa ootellessa matkalla messariin. Ulkona sattui
satamaan räntää näyttelyaamuna, mutta onneksi ol-
tiin sen verran ajoissa, että Saagan turkki ehti kuivua
ennen kehää. 
Matkustin koiran kanssa kävellen ja junalla meidän majapaikasta messariin. Saagahan ei ole koskaan kulkenut millään julkisilla, mutta ei meillä mitään ongelmia sen suhteen ollut. 

Otin koiran kanssa muutaman seisomis- ja juoksuharjoituksen ennen kehää. Kehässä Saaga oli aivan mahtava! Ensimmäistä kertaa tuntui, että se toimii ajatuksen voimalla. Aika rauhallinenhan Saaga on kehässä (ainakin verrattuna muihin labbiksiin, ne kun ei yleensä meinaa pysyä housuissaan :) ), mutta onneks muisti pikkusen heiluttaa myös häntää. Heti näin, että tuomari (YOUNG KEITH, Iso Britannia) tykkäsi Saagasta. Siitäpä sitten päädyttiin junnuluokan sijalle kolme keltasten koirien joukkoon. Saaga sai ERI:n ja SA:n, jota se ei ole ennen saanut. Paras narttu -kehässä ei sitten menestystä tullut enempää, mutta olin jo todellä tyytyväinen saatuun tulokseen.  

Huomasin kuvista, että ensi kerralla tulee ihan keskittyä siihen, ettei koira katso kehässä liian ylös. Nyt sen pää oli selkeästi ylöspäin kallellaan, koska miun käsi (ja nami) olivat siellä. Saaga myös seisoo hieman liian lähellä minua, mutta pitää siihenkin alkaa jatkossa kiinnittämään huomiota. 

Kehässä. 
Tää on otettu kehän jälkeen, mutta edelleen pää on selkeästi liian kallellaan
ylöspäin.
Kiertelin vähän kojuja ja katselin pikaisesti muita kehiä. Ostin Saagalle semmosen karva-alustan/pedin, koska sen omat pedit on ihan kamalassa kunnossa. Ostin sille myös palkinnoksi muutaman savunilkan (toinen odottaa vielä laatikossa). 

Tässä Saagan arvostelu (JUN ERI JUK3 SA):

Excellent. Well presented in good condition. Pleasing outline with a feminine head. Good front & topline. Correct bend of stifle. Moved soundly. 

Illalla uudella pedillä palkinnoksi ostetun luun kanssa.
Edes luuta Saaga ei jaksanut kauan järsiä kun uni alkoi painamaan silmää.
Näyttelyitä edeltävänä yönä Saaga ei oikein nukkunut vieraassa paikassa
vieraan koiran hajuissa, joten ei ihmekään, että näyttelyiden jälkeisenä
iltana jo vähän väsytti.
Sunnuntaina matkalla Helsingistä kohti Joensuuta.
Saaga oli todella ihana koko viikonlopun. Sen kanssa oli ennen vähän ärsyttävä kulkee esimerkiksi mätsäreissä tai muualla kun se veti vähän suuntaan ja toiseen. Nyt se oli kuitenkin tosi nätisti, vaikka miulla oli välillä paljonkin tavaraa kannettavana. Myös näyttelypaikalla se oli hirmu rauhallinen ja automatkat se nukkui. Tästä sen taas huomaa, että kyllä se koira kannattaa jo pentuna opettaa matkustamiseen ja liikkumiseen. Sitten sen kanssa on mukava kulkea paikasta toiseen. 

Mutta olipahan mukava reissu! Kiitos miun matkaseuralle, majoittajalle ja Saagan kasvattajalle, joka oli vähän niinkuin henkisenä tukena näyttelypaikalla. :) 

- Leena 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti