tiistai 2. toukokuuta 2017

Back in business

En ole päivitellyt talven aikana blogia ollenkaan, koska hirveästi emme treenien eteen ole talven aikana mitään tehneet -oikeastaan minkään saralla. Zetan kanssa on keskitytty perustottelevaisuuteen ja olemme koittaneet saada tämän kahden koiran lauman toimimaan meidän arjessa. 

Nyt korkkasin mejäkauden, koska koirat ovat tosiaan jo oikean aivotoiminnan tarpeessa. Toissapäivänä löysin sen verran sulaa maastoa, että sain tehtyä molemmille koirille jäljet. Saaga meni aika lailla vanhalla rutiinilla, vaikka intoa oli mahottoman paljon.
Poseerausta salpalinjalla ennen jäljestystä.
Zetalle tein lyhyen jäljen, jossa oli kaksi kulmaa, joissa makaukset. Zetalle on näytetty aikaisemmin verisientä ja hirven sorkkaa, mutta tämä oli hänelle ensimmäinen kunnollinen jälki. Ajoimme jäljen ihan tuoreena. Zeta on luonteeltaan aikamoinen höyryäjä, onhan hän vielä pentu, joten myös jäljelle lähdettiin intoa täynnä. Istutin hänet alkumakaukselle ja näytin tehtävän sanomatta mitään (eihän hän vielä tiedä mitä "jälki" tarkoittaa). Zeta nuuhki alkumakauksen tarkasti ja taisipa myös maistella sitä. Lähti oma-aloitteisesti jäljestämään. 

Itse jäljestys oli Zetalla aikamoista edestakaisin ramppaamista ja hakemista. Häntä selvästi jännitti kovasti ja oli säikyn oloinen. Vauhtia oli enemmän kuin taitoa. Jäljestystä oli kuitenkin myös hyviä pätkiä. Luulen, että jos jälki olisi ollut pidempi ja vanhempi, olisi vauhtikin saattanut olla rauhallisempi. Makausten merkkaamisesta olen erittäin tyytyväinen; Zeta pysähtyi niitä nuuhkimaan ja maistelikin. Nyt kun keksisin vielä miten saan ylläpidettyä sen, niin hyvä varmasti tulee. Zeta palasi makaukselle, jos jälki ei jatkunutkaan sinne minne hän oli makaukselta lähtenyt. Toisen kulman jälkeen Zeta lähti jälkeä takaisinpäin, joten ohjeistin häntä heti vaihtamaan suuntaa koska en halua antaa koiran mennä paluujälkeä.

Sorkka kiinnostaa. Zeta sai kantaa sorkan autolle.
Videoltakin huomaa kuinka herkkä Zeta oli liinan kiristymiselle; joka kerta kun liina kiristyi, koira heti pysähtyi tai vaihtoi suuntaa. Yritin antaa liinalla Zetalle tukea, mutta ei se oikein onnistunut kun hän ei yhtään sietänyt kireämpää liinaa. Muutenkin oli vaikeaa yrittää pitää liinassa tuntuma, kun Zeta palasi aina takaisinpäin (minkä seurauksena liina oli koiran jalkojen seassa). Myönnettäköön, että en kyllä oikein osaa lukea Zetaa vielä ainakaan tuossa jäljestystilanteessa. Vaatii siis vielä molemmilta opettelua. Sorkalle tultiin vähän takakautta, mutta sorkka kiinnosti Zetaa ja hän nappasi sen suuhunsa. Kehuin kovasti. 

Vaikka Zetan suorituksessa oli parantamista (ja myös minun suorituksessa ohjaajana!), olen erittäin tyytyväinen huomioiden että kyseessä oli hänen ensimmäinen jälki. En tiedä yritänkö saada Zetan tänä kesänä mejäkokeeseen vielä vaiko en. Aika näyttää... 

Alla siis video. Oli muuten vaikeaa pitää toisessa kädessä kännykkää, toisessa liinaa (siksi kuva ihan pikkusen heiluu). Täytyy sanoa, että muutenkin aika amatöörimäistä ohjausta minulta, mutta harjoitellaan.




Tässä Zetan jäljestysvideo. Pahoittelen huonoa
kuvan laatua, en saanut sitä millään paremmaksi. 

Tästäpä treenikausi taas alkaa. Kesän suunnitelmat ovat koirien osalta vielä vähän auki, mutta siitä ne selkeytyy. Palaillaan taas. 

- Leena


Saaga kevätauringossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti