lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesäjuttuja

Koska on kesä, niin sen mukana tulee myös kaikki ihanat ötökät ja punkit, joihin on hyvä varautua. Kävin viikolla ostamassa Saagalle Bravecto -nimistä punkkien häätölääkettä. Tai oikeestaan se ei häädä punkkeja, mutta tappaa kylläkin. Punkki siis tarttuu, mutta tippuu kuolleena pois. Katsotaan nyt tämä kesä, miten lääke toimii. 



Tämän kesän suunnitelmista sitten pikkusen. Tarkotus tosiaan olisi nyt harjoitella pääasiassa noutojuttuja, mihin siis tietenkin liittyy myös vahvasti tottis, jota harjotellaan kyllä päivittäin lenkkien yhteydessä. Kun Saaga tuli meille niin päätavoitteena oli, että saadaan siitä kiva kotikoira ja Jonille kaveri metälle. Noh, sit kun koiralle oli antanut pikkusormen, se vei koko käden. Nyt tavoitteena noutajien taipumuskoe hyväksytysti läpi.

Taippareita ajatellen meidän tulee opetella erityisesti:

- haun laajentaminen ja syventäminen
- luoksetulo (siinä on ollut jo huimaa kehitystä, mutta sitä ei voi ikinä osata liian hyvin)

Joni oli Saagan kanssa Pohjois-Karjalan Noutajakoirajärjestön taipumuskoekurssilla (ja mie seurailin vierestä), josta oli meille kyllä todella paljon hyötyä ja saatiin hyviä vinkkejä jatkotreenejä ajatellen. Kurssiin kuului myös kenraalitaipumuskoe, jossa tehtiin aivan kuten oikeissa taippareissa. Vesityöskentely meni todella hyvin, mutta kompastuskivi tuli sitten haussa. Saaga löysi ja toi todella hienosti kolme varista, mutta kauimmaisia se ei löytänyt. Luoksetulon listasin siksi harjoiteltaviin asioihin, koska sen kanssa meillä on ollut eniten ongelmia. Nyt kuitenkin sujuu jo todella hyvin, mutta en se on mielestäni sellainen asia, jota ei pidä jättää harjoittelusta pois. 



Taipparitreeneistä vesityöskentelyä toukokussa 2014
Tänään oli kuuma päivä, joten kävin Saagan kanssa illalla aika pienellä kävelyllä. Harjoiteltiin kuitenkin nätisti vieressä kulkemista ja istumista"vauhdista". Vauhdista istuminen/maahanmeno on metsällä tärkeä asia ja muutenkin sen harjoittelu on mielestäni hyvää aivojumppaa ja kontaktitreenausta koiran kanssa. Nyt harjoittelin sitä siis vasta käynnistä. Tein siis niin, että käskin koiraa kulkemaan vierellä ja aina kun pysähdyn, koiran tulee myös pysähtyä ilman, että hihna kiristyy. Tällä harjoituksella saa koiran aika hyvin kuulolle. Toisessa harjoituksessa käskin koiraa käskyllä "istu", jolloin sen tulee käydä välittömästi istumaan. Tässä kannattaa ajoittaa käsky niin, että tietää koiran kuuntelevan (=ei tee omia touhujaan muualla). Molemmissa harjoituksissa palkkasin välittömästi pallolla. Pallo on Saagan lempparilelu ja sillä se mielestäni palkkautuu paremmin kuin namilla.


Elikkä tämmöstä tännää, katottaan mitä huomenna. Ollaan kuulolla ja palattaan asiaan kuhan kerittään. 

-Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti