lauantai 28. kesäkuuta 2014

On tainnut oppi mennä perille

Kyllä sitä välillä pieniä valon pilkahduksia tuon koiran käyttäytymisessä näkyy. No ei, kovin kiltti ja mukava Saaga kyllä on, mutta nyt tosiaan on tainnut alkaa mennä perille tuo hihnassa nätisti kävely. Enää ei tarvitse läheskään niin paljoa muistutella, miten sitä vierellä kuuluukaan kulkea, vaan lähes jokaisella lenkillä se kävelee todella nätisti aivan kuten kuuluukin. 

Eilinen lenkki oli kaiken huippu: päästin Saagan lenkillä irti sellaisella isolla nurmialueella ja sanoin (kuten aina kun koira pääsee irti) "vapaa", jonka jälkeen Saaga kävi pienen lenkin haistelemassa ja tuli kulkemaan viereeni aivan kuten olisi ollut hihnassa. Tämä ei ollut hetkellistä, vaan se käveli vieressäni koko sen nurmialueen läpi kunnes otin sen taas kiinni. Kehuin tottakai paljon. 

Saagalla alko toissapäivänä juoksut. Ollaanhan sitä jo ooteltu. Varmaan huhtikuusta asti ollaan mietitty ääneen, että kyllä on muuten varmasti kohta juoksut tällä koiralla kun tää teke sitä ja tätä. Kyllä sen oikeesti koiran käyttäytymisestä huomaa millon ne on oikeesti tulossa... Saaga ainakin on ollut todella ailahtelevainen: pääosin hirmu masentunut, mutta välillä todella touhukas ja vähän jopa kiukkunen. Lisäksi se lenkillä koko ajan "merkkailee" ja sen jälkeen pyyhkii tassuilla maata. Noh nythän ne juoksut sitten vasta tuli, onhan Saaga parin viikon päästä jo vuoden ikäinen! 

Tällaiset juoksuhousut mie Saagalle tilasin
Peten koiratarvikkeesta. 

Ens viikolla meillä oiskin sit luvassa mejä -treenejä (ylläripylläri) ja viikonloppuna näyttelyt. Katsotaan kuinka käy.



- Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti