torstai 10. heinäkuuta 2014

Juvan näyttelyt

Viime lauantaina kävästiin Juvalla kaikkien rotujen näyttelyssä. Keli näytti matkalla pahalta kun vettä tuli todella paljon, mutta onneksi näyttelypaikalla paistoikin sitten aurinko ja oli todella lämmin. Vähän pelkäsin, että vaikuttaako kuumuus Saagaan, kuten Joensuun näyttelyissä toukokuussa jossa Saaga oli jotenkin tosi apaattisen näköinen. Pelko osoittautui kuitenkin turhaksi: Saaga esiintyi mielestäni paremmin kuin missään näyttelyssä aikaisemmin! 


Ennen kehää Saaga ottaa rennosti...
Yleensä meillä on tuossa häkissä peti.

Saaga oli tosi nätisti paikoillaan ja muisti tällä
kertaa myös heiluttaa häntää ;)


Saagan esiintyminen ei tuomarin (Soile Bister) sydäntä kuitenkaan ilmeisesti paljoa lämmittänyt, vaan hän antoi Saagalle arvosteluksi hyvän. Vähän meitä jäi arvostelu ihmetyttämään, koska aiemmissa näyttelyissä on tullut EH ja ERI. Arvostelu oli kuitenkin tämän kertaisen tuomarin mielipide. Itse olen sitä mieltä, ettei yhden tuomarin arvostelulle tule laittaa liikaa painoarvoa, vaan koiran saamia arvosteluja tulee arvioida kokonaisuudessaan. 

Jes, kaikki jalat tasan! Vaikka voisi venyttää vielä hieman.

Tähän mennessä kaikki tuomarit ovat olleet sitä mieltä, että Saaga liikkuu ahtaasti takaa. Osa tuomareista on kehunut Saagan hyvää luonnetta ja hyvää luustoa. Joensuun tuomari (Sven Slettedal) oli sitä mieltä, että hyvin kulmautunut takaa, mutta edestä voisi olla kulmautuneempi. Juvan tuomari oli taas sitä mieltä, että asia on toisinpäin. Noh, oli miten oli, Saaga on vasta alle vuoden ikäinen ja tulee kehittymään vielä paljon. Saagan molemmat vanhemmat ovat olleen kuulemma valmiita vasta kolme vuotiaina, joten vielä on mielestäni turhan aikaista sanoa, millainen "lopputuloksesta" tulee.

Ravi olisi voinut olla ehkä vähän reippaampi.
Kotimatkalla käytiin uittamassa koiraa, kun oli niin kuuma. 

Kerrottakoon vielä viime viikon mejä-treeneistä. Vihdoin Saagalle tehtiin ehkä jotakuinkin U -kirjaimen muotoinen makausjälki, jossa oli viisi tai kuusi makausta (tytöt olivat tehneet makauksista todella selkeät ja aika isot, joka on siis Saagan tapauksessa erittäin hyvä asia), joihin jokaiseen laitettiin kinkkua, jotta saataisiin koira pysähtymään niille. Muutama makaus oli suoralla ja loppujen kohtiin oli tehty kulmat. Myös keli oli meillä melko haastava: ukkonen paukkui suoraan meidän päällä ja vettä satoi kuin saavista kaatamalla. Voi ainakin sanoa, että nyt on treenattu myös erilaisissa olosuhteissa ;)

Saaga lähti jäljelle todella innoissaan ja oli miulla liinan päässä melkoinen piteleminen. Yhdessä taas tutkittiin alkumakaus, josta Saaga lähtikin jäljestämään itsevarmasti. Jäljestäminen oli jälleen jälkitarkkaa ja mikä parasta: lähes jokaiselle makaukselle pysähdyttiin!!! Yksi makaus ohitettiin kokonaan, mutta muihin Saaga pysähtyi syömään kinkun ja sen jälkeen jäi vielä haistelemaan makausta. Kehuin jokaisella pysähdyksellä paljon. Yhden kulman jälkeen Saaga lähti muutaman metrin eteen päin, ennenkuin älysi että jälki ei jatkunutkaan suoraan. S löysi kuitenkin itse oikealle jäljelle.

Ensi kerralla mejä-treeneissä voisi sitten kokeilla laittaa herkkuja joka toiselle makaukselle, jotta ei olisi ihan niin helppoa pysähtyä. Eihän sitä kokeessakaan nameja makauksilla ole ;)



Nyt sitten ollaan taas palailtu pikkuhiljaa myös noutohommiin, koska metsästyskausi lähestyy. Viime aikoina ollaan keskitytty paljolti tokoon. Oon mie melkein joka lenkillä harjotellu ties minkä kepin ja damin kanssa noutoja, etenkin palauttamista, mutta nyt on aika alkaa taas harjoittelemaan ihan tosissaan.

Tulipas pitkä teksti, ehkä olisi jo aika siis lopetella. Ensi kertaan!
- Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti